tiistai 12. helmikuuta 2013

Treenipäiväkirja - Osa 1

Olen päättänyt taas hiljalleen jatkaa kehoni huoltamista. Vaikka olenkin hoikka, niin kyllä se selluliitti alkaa varmasti vainota ja persposket repsottaa, jollen elä terveellisin elämäntavoin. Viime kevään ja kesän aikana kävin noin kaksi kertaa viikossa salilla ja 10km juoksulenkeillä kerran viikossa, mutta sairastelun, polvivamman sekä liukkaiden teiden vuoksi urheilu jäi tauolle.

Nyt olen tämän viikon ajan tehnyt aamuisin vatsalihastoistoja, lankkuja ja kyykkyaskeleita 6 kilon painojen kanssa. Käsivarsien lihaksia treenaan iltaisin melko kevyillä painoilla. Aion myös jatkaa lenkkeilyä kunhan tuo loska katoaa.

Liikunnan lisäksi toinen asia, jonka saralla minun täytyy ehdottomasti ryhdistäytyä on ruokavalio. Kiireideni vuoksi ruokailuaikani ovat todella epäsäännölliset, ja tämä puolestaan on johtanut siihen, että verensokerin romahtamisen seurauksena tulee jatkuvasti juostua karkkihyllyjen kautta kotiin.

Tässä vaiheessa haluan vielä tehdä selväksi: ei, tarkoitukseni ei ole laihduttaa, enkä sairasta syömishäiriöitä, vaikka hyvin laiha olenkin. Ruokailu- ja liikuntatottumuksiani haluan muuttaa oman terveyteni vuoksi, sillä minua uhkaavia sukurasitteita ovat mm. sydän- ja verisuonisairaudet sekä diabetes. Monesti ihmiset eivät vain ymmärrä sitä, että vaikka ulkoisesti näyttääkin terveeltä, ei se tarkoita, että on "ihan ok" syytää mitä tahansa roskaa omaan kehoonsa.

Eli siis hidas startti, mutta toivottavasti pysyviin elämäntapamuutoksiin johtava sellainen. 

Olisi mahtavaa jakaa treenivinkkejä ja kokemuksia teidän lukijoiden kanssa. Jospa se motivoisi entistä enemmän!


Tässä vielä vähän treenimotivaatiota ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti